Після тесту дизельного нового Touareg 3.0 TDI (286 к.с., 600 Н·м) із відчутною, кхм, дуже відчутною затримкою на натискання газу, мені стало дуже цікаво спробувати Audi Q7 2018 з 3.0 TFSI (компресорний V6) з пробігом ~110 000 км: як вона їде, наскільки «бензиновик» кращий/не кращий і де саме різниця. Платформа у Q7/Touareg спільна (MLB Evo). Тож у цьому треді я порівнюю Q7 з Touareg, а також підкидаю контекст по Kodiaq і Tiguan. Розберемо, чи вистачає Q7 цього мотора, яку нову/бу Q7 я б узяв собі, і які плюси/мінуси має саме така Audi Q7 2018 року.
Зовні — топчик. Комбінація білого з чорним, великі гарні диски — кайф!
Audi Q7 (2 покоління) була першою, хто отримав MLB Evo. Далі підтягнулися: Bentley Bentayga (кінець 2015), Lamborghini Urus (кінець 2017), Porsche Cayenne III (2017) і VW Touareg 3 (2018). Я вже їздив і на Touareg 3, і на цьому Q7 — на дорозі вони відчуваються як брати. Про відчуття — нижче.

Серце цієї Q7 — бензиновий компресорний 3.0 V6 EA837: 333 к.с. @ 5300–6500 і 440 Н·м @ 2900–5300. Є нюанси по надійності перших років (орієнтовно 2009–2012 — B8 S4/S5, ранні A6/A7/Q7). Після середини 2012 проблемні вузли помітно оновили, стало краще, але для заміни ланцюга потрібно знімати мотор.
Наступник — 3.0 V6 TFSI EA839 (турбо) — вважається кроком уперед і по надійності (плюс там є м’який гібрид). Але, знову ж, для ланцюга також знімають мотор. Якщо берете авто з пробігом 100k+ — будьте готові вкласти кілька тисяч $, як це сталося з A6 C8 моїх друзів: посилання на історію.
На трасі пневма присідає, у місті — піднімається. Дорогу тримає класно, як і Touareg. Відчуття — лайнер. Піймав ідеальний вайб, коли на трасі грало Duran Duran — Come Undone (акаустика Bose — дуже ок). Хочеться їхати далеко. У місті трохи жорсткувато — диски завеликі.
P.S. На цій машині теж горів Check — власник каже, щось із електроприводом задньої дверки :)
Трохи більше, ніж у м’якогібридного BMW X3 M40i 3.0T, який я недавно тестував у місті; на трасі — плюс-мінус так само. Деталі тут: мой тест X3 M40i vs X5 M50i.

Так, салон трохи застарів візуально, але віртуальний кокпіт додає сучасністі. І хоч я назвав інтер'єр застарілим — мене зачаровує оце виїжджання моніторчика і як кермо автоматично опускається — дрібнички, але додає відчуття преміуму. Матеріали топові, панорама — шикарна, усе доволі зручно. Сподобався проекційний дисплей — хочу собі такий у наступній тачці. Нижче — про недоліки салону.
🎥 Відео: Як машина вітає водія
Найбільший недолік — базові крісла. Подібне було і на A6 C8, коли я їхав 1100 км за день і затекла срака. Якщо ваш зріст 190+, беріть S-line сидіння з висувною підтримкою колін — це важливо. Додаю фото, де видно висувну підпірку для ніг. Власник цієї Ауді має понад 200см зросту і теж жалівся на незручності у дальній дорозі.

Позаду місця достатньо, але не «дохуя». Паша з Інфокару якось казав: у 7-місних часто другий ряд трохи зсувають уперед, щоб дати життя пасажирам на третьому ряді. Хоча Audi довша на ~17 см і має базу на ~10 см більше — сам за собою я однаково зручно сідаю і в Touareg, і в Q7. А в Skoda Kodiaq місця більше! (Перше фото — новий Kodiaq, друге — Touareg, третє — Q7).

Саме ця Q7 — 7-місна. Коли відкрив багажник — трохи «офігів»: довгий, широкий, але невисокий — бо третій ряд «з’їв» висоту. Цікаво, що 5-місна має лише трохи більший багажник, ніж Touareg — кажуть, через конфігурацію підлоги.
Я підготував порівняльну табличку на своєму сайті (там зручно дивитися фото багажників і розміри): https://saddembel.blog/trunk-comparison. До речі, Volvo XC90 навіть у 7-місному виконанні має більший багажник. Чому? Бо двигун у нього поперечно, і це економить місце — довжина багажника суттєво більша, ніж у Audi/Touareg.

Класна, атмосферна тачка. Для своїх років і пробігу — в доволі непоганому стані (але Check горить 😅). Але я б не брав таку стару Q7 2018 — подивився б «биточка» з США 2021–2022 на 3.0 бензині у бюджеті ~$50k (тут з ремонтом), пробіг до 100 тис. Там буде новий салон, значно сучасніший вигляд. Мінус — на аукціонах важко знайти зі спортивними сидіннями (здебільшого на Ку7 стоять «стандартні табуретки»).
Як варіант на пару років, щоб поїздити без великого гемору биточок — ок, і потім скинути. А якщо брати нову — я грався конфігуратором, вийшло так:
Згадаємо, що Touareg 3.0 TFSI у подібній комплектації (на таких же дисках) коштує ~$77k. Стає зрозуміло, чому Volkswagen Audi Group (VAG) планує зняти Touareg із конвеєра у 2026 — він реально «заважає» продавати те саме на $18k дорожче 😅
Що б узяв я:
Комфорт і відчуття: класний круїзний лайнер. Q7 по відчуттям — десь на рівні з Touareg і BMW X5 по комфорту та вайбу. Kodiaq і XC90 — на рівень нижчі по відчуттях.
Додаю скріни з конфігуратора/лотів:

Якщо сподобався цей допис — ставте лайк, робіть репост 🙂 Якщо маєте питання по вибору авто — підписуйтесь:
Додам у закритий чат — там я допомагаю обрати авто під ваші задачі, підкажу по варіантах із США/Європи, на що дивитися при огляді, ділюся досвідом по шини і закидаю перші фото/ідеї тестів. Вам — користь, мені — пару гривень, які під час війни йдуть на волонтерку. 🇺🇦
P.S. Підпишетесь — напишіть мені в лічку, бо Monobase не показує контакти підписників.
Якщо тобі сподобався цей пост, підтримай мою роботу!
Якщо ви оплатили і хочете потрапити в закритий чат де я відповідаю на любі автомобільні питання - напишіть мені в твітер https://x.com/vladJavaScript або на електронну пошту