Нещодавно мені випала нагода протестувати спочатку Audi Q5 2018 2.0 TFSI турбо бенз 252 сили на 7-ступеневому мокрому роботі DL382 і потім через місяць BMW X3 2019 xDrive30i 2.0 турбо бенз на 252 сили і на 8-ступеневому автоматі ZF 8HP. Нещодавно я робив дослідження для підписників мого закритого чата і там ми вияснили, що на ринку 250 Audi Q5 Mk2 і 140 BMW X3 G01 і вони з запасом лідери у нас серед свіжих преміум кросоверів до 40к. Мені було цікаво розібратись для себе, чому Ку5 у нас більше люблять і що б підійшло мені? Буде трошки відео звітів то ж погнали тред.

Техніка: Audi Q5 другого покоління побудовано на класній платформі MQB Evo - на ній же йдуть А6, А8, Каєн, Бентайга, Урус, Туарег. Цікаво, що хоч двигун стоїть продольно, але ця машина передньопривідна оригінально і назад момент віддається аж через 2 муфти: це доволі нова для Ауді система Кватро Ультра. По двигунам: найчастіше у нас можна зустріти цю Ауді з класним двигуном 2,0 ЕА888 ген3 у парі з роботом DL382. На другому місці йде класний дизель 2,0 EA288 з тим же роботом. Audi SQ5 могла бути бензинова 3.0 V6 на ЕА389 або дизелі 3.0 V6. Обидва 3.0 двигуна йшли з гідроавтоматом ZF 8HP. 3.0 дизель по надійності ще може бути, а от 3.0 бензин вважається не самим вдалим навіть у версії з турбіною. Ще бувають плагін гібриди на базі 2.0 двигуна. Я б дивився до версії з 2.0 турбо бензом ЕА888.

Техніка BMW X3 G01 це класні платформа CLAR і класні B двигуни: 2.0 В48 бензин і 2.0 В47 дизелі, або абсолютно легендарний 3.0 В58 турбо бенз або 3.0 дизель В57 - вони йдуть у парі з класною коробкою ZF 8HP. Також є плагін гібрид на базі 2.0 двигуна. Двигун стоїть продольно, привід по замовчуванню задній і передок підключається муфтою. Всі двигуни класні як по характеристикам так і по надійності. Я б радив дивитись 2.0 двигуни.

По надійності: як це не дивно, але БМВ буде більш надійним. Чудові В двигуни у парі з ZF8HP гарно себе зарекомендували. У Ауді з надійністю гірше: робот не такий надійний як гідроавтомат від ZF та і до 3.0 бензинового двигуна є питання.
Щодо зовнішньості то обидві ці машини по-німецьки лаконічні. Мені обидві подобаються, але я відзначу, що Ауді є більшою ніж виглядає. Коли комусь сказати, що Ауді Ку5(4.66 метри довжина) довша ніж Рав4 (4.6 метри) то у всіх шок)

От щодо салонів то різниця є. Я тепер стараюсь робити відео огляди що б можна було зрозуміти якість матеріалів і може якісь дрібнички як організовані. Візуально мені більше подобається Х3 і особливо в М пакеті з цим чудовим М кермом(третє фото)

Салон BMW має приємніші матеріали, більше м'якого пластику.
У Ауді більше жорсткого пластику. Що мене підкумарило: навіть підвіконня з водійської сторони жорстке.
По сидінням: спереду однаково зручно, обидві машини мають чудові сидіння з висувною підтримкою. Але більшість Ауді у нас на ринку без таких сидінь: їх прям важко знайти на спорт сидіннях в той час як майже всі BMW мають сидіння з підтримкою ніг. В обох машинах кермо має дуже довгий виліт то ж навіть таким довгоногим мавпам як я вдається комфортно сісти. Позаду в Ауді трооошечки більше місця (бо двигун не так завалений в салон як у Х3). На перших фото бежевий салон це Ауді, далі БМВ.

Багажники: по моїм замірам у БМВ Х3 розмір багажника як у моєї тойоти 425літрів, а от у Ауді Ку5 486літрів що доволі багато. Перше фото це багажник Ауді, друге - БМВ. Нагадаю, що на сайті є окрема сторінка де можна порівнювати багажники.

По мультимедія: Ауді дорест 2018-2020й роки має тільки 8.3 дюймову магнітолу(фото1) в той час, як Х3 навіть базова магнітола більша 8.8 дюймів (фото2), а максимальний екран взагалі 10 дюймів (фото 3).

Щодо динаміки: обидва автомобіля мають максимально подібні турбодвигуни 2.0 приблизно на 250 сил кожен, і 370НМ(Ауді) 350НМ(Х3) то ж і динаміка по паспорту в районі 6 секунд. 80-120 їдуть однаково по моїм замірам 5.16 секунд( це на секунду швидше ніж мій Рав4 гібридний). Щодо вражень від їзди то Х3 плавніше переключає передачі що і не дивно, бо у Х3 гідроавтомат, а у Ку5 робот. Автомобілі обидва їдуть дуже подібно: вони водночас і збиті, добре керуються на швидкості до 160км/год і не жорсткі. При цьому BMW X3 відчувається більш комфортним: все ж платформа CLAR є геніальною - вона дає більше балансу по керованості і плавності ходу. По ідеї Х3 має бути більш керованим, але ви на 2.0 версіях того не відчуєте: тут треба порівнювати Audi SQ5 і BMW X3 M40i.
На жаль коли я тестував Ку5 то ще не мав Драгі, але Х3 ми поміряли і вийшло 7,4 секунд. Але ми робили лише одну спробу і думаю, що з декількох спроб ми б вийшли з 7 секунд.
Мені такої динаміки вистачає з головою. Минулого літа я тестував BMW X3 G01 M40i з 3.0 двигуном з 48 вольтовим мяким гібридом на 382 сили і в тесті відзначав, що потужність надлишкова для мене і можу ще раз це підтвердити: 2.0 турбо двигуна на 250 сил з головою вистачає таким машинам до 160 км/годину, після того вони скисають тоді як Х3 М40і далі активно розгоняється до 200 км/год. Загалом 80-120 М40і прискорюється дуже дико: в районі 4х секунд.
Якщо ми говоримо про різницю в ціні то Х3 М40і десь на 5-10к буде дорожчий і тут треба думати, чи воно вам треба. Врахуйте, що М40і дуже провокує і тобі хочеться давати їй під хвоста то ж доволі легко можна на стовб намотатись. Х3 з 2.0 двигуном зовсім інший: він плавний і комфортний. Ось мій тест того звіра:
https://saddembel.blog/thread/bmw-x3-m40i-vs-bmw-x5-m50i-918e0cf0-7b0a-4b65-abed-8fd1eb18f05e
Оскільки недавно я придбав шумомір то тепер буду міняти рівень шуму в автомобілях. На сайті є окрема сторіночка для того: зараз вже є заміри для Suzuki Jimny, Toyota Rav4 Hybrid Mk4, Audi Q5 MK2 2.0 TFSI. Давайте нижче вставлю вам шум в Ауді.
Заміряти Х3 нормально не вийшло бо ми трохи поспішали, але по відчуттям вони +- однаково доволі тихі і тіхіше ніж Рав4 новий гібридний(на 140км/год Ауді на 4 dB тихіша що дофіга)
Щодо розходу палива то орієнтватись варто на наступні цифри які будуть подібними для обох машин на 18х дисках: по місту вони будуть жерти десь 11-13, на трасі на 90 - 6.5, на 110 - 8.5, на 130 9.5 - тобто доволі економні як для потужності і динаміки. Дизельні версії будуть десь на 2 літри менше їсти в середньому.
Ціна експлуатації: Ціни на обслуговування якщо брати німецькі замінники теж підйомні. Підвіска на пружинах - нема дорогущої пневми.

Висновки: загалом це два дуже збалансованих автомобіля які можна купити в хорошому стані за 25-30к то ж не дивно, що вони у нас такі популярні. Вони достатньо динамічні, не сильно жруть бензу і комфорті. І саме головне: вони супер ліквідні то ж ви завжди зможете їх швидко продати по ринковій ціні.
При тому Ауді буде трошки більш практична бо там більше місце в салоні в багажнику, а Х3 буде цікавішим на ходу через “вайб беенве”. Audi Q5 в середньому буде дешевша на пару тисяч за Х3 то ж певно в тому і секрет її популярності.
Особисто мені Х3 більше сподобався і я навіть недавно був на тест драйві нового Х3 G45 про що пізніше напишу окремий тред. Якщо вам сподобалось то поставте будь ласка лайк і зробіть ріпост що б більше людей прочитали цей тред.
🤝 Підтримка і закритий чат
Дякую, що читаєте мене :)
Якщо маєте питання по вибору авто, шин або просто хочете тусуватися в класному закритому авточаті автоспільноти Сумного Дембеля — підписуйтесь, і я додам вас у чатик:
🔹 Monobase: https://base.monobank.ua/F2zi6ajbMy6ukq
🔹 Patreon: https://www.patreon.com/c/saddembel
Для закритого чатику я також пишу окремі статті: недавно була стаття про преміум кросовери від 2020 року і до 41к, також про самі тихі автомобілі в бюджеті до 20к і поради як продати авто.
Ще раніше ми розбирали які седани можна взяти до 20к, говорили про машини з США і Кореї та багато ще іншого цікавого і корисного :)
Якщо ви не хочете в чатик, але ви хочете вибрати машину то у мене є послуга як разової консультації так і підтримки вас аж до моменту, поки ви не оберете собі авто. Деталі і ціни тут https://saddembel.blog/services
Вам інформація і допомога, мені підписка, а гроші всеодно підуть на волонтерку.
P.S. Від недавно в нашому чатику є чатбот, який кожен день робить підсумок про що писали в чатику: людей стає багато то ж класно, що інформація підсумовується.
Якщо тобі сподобався цей пост, підтримай мою роботу!
Якщо ви оплатили і хочете потрапити в закритий чат де я відповідаю на любі автомобільні питання - напишіть мені в твітер https://x.com/vladJavaScript або на електронну пошту