camping
2026-07-05

🏕️ Мій набір для кемпінгу

🏕️ Мій набір для кемпінгу

Кемпінг — це мій улюблений вид відпочинку. Я маю досвід кемпінгу в дешевих європейських кемпінгах, в дорогих європейських кемпінгах і в диких українських кемпінгах на Шацьких озерах. Мене часто просять розповісти яку спорягу я використовую то ж в цьому дописі я розкажу що у мене є для комфортного кемпування: намети, кухні, пічки, тенти, стіл, стільчаки і тд і тп. Вмощуйтесь зручніше, ми починаємо тред про спорягу для кемпінгу :)

title

⛺ Намет

Почнемо з основного: намет. Враховуючи мій зріст 191 см я одразу дивився на великий намет і взяв Quechua Arpenaz Family 4.1. Намет має високий тамбур 190 см, тож там зручно сидіти під час негоди і щось брати. Також цей намет має спальне місце довжиною 210 см тож я комфортно влягаюся там. Намет у нас вже 7 років, і стан досі як у нового.

На фото також видно шуруповерт і колишки з зеленими фіксаторами: їх зручно вкручувати шуруповертом в кам'янисту землю. Також маю багато мотузок — дуже корисна річ (розтягнути додатковий тент, повісити попрану білизну).

tent_front

tent_size

tent_inside

my_tent

🛏️ Все для сну

Далі не менш важлива частина: це причандали для сну. Ще в армейці я зацінив самонадувні килимки то ж ми маємо 3 таких(один власне залишився з служби) + під кожен грубий карімат. Таким чином можна комфортно спати майже на будь-якій поверхні.

sleep_all

sleep_pinguin

🍳 Кухня

Далі, напевно, саме цікаве — це кухня.

Основу кухні складає портативна газова плитка на портативних балонах.

На першому фото, власне, вона стоїть на портативній кухні Quechua (вона складається в сумку 68 x 57 x 10 см або 40 л). Кухня — це суперзручно, бо у тебе тарілки/вилки/ложки всі в одному місці, а не розкидані по пітчу.

Також на фото видно алюмінієвий вітрозахист.

kitchen_third

На фото нижче — весь сетап для кухні: холодильник компресорний Dowell на 22 л — він може охолоджувати до -20, але в кемпінгу ми використовуємо його в режимі +7.

Вже 7 років він у нас. Щось там трошки торохтить, тож, певно, завезу його на профілактику.

На тому ж фото видно кастрюлю і пательню: їх достатньо що б готувати їжу на 3х людей.

Бачимо також розкладний кошик(ним зручно носити мити посуд або одяг для стірки).

Також є контейнери: вони зручні, щоб зберігати овочі/фрукти.

Ми також беремо електричний чайник — це добряче економить газ (коли є електрика, звичайно :D ).

Також на фото є електрогриль: на ньому зручно смажити рибу або мясо (останнім часом він глючить тому на майбутній сезон я б взяв газовий гриль).

kitchen_all

grill

📦 Герметичний бокс

Окремо хочу написати про герметичний бокс Front Runner Wolf Pack Pro (Twin Set), в якому ми зберігаємо каші, сіль, цукор і посуд(коли переїжджаємо) — він стоїть на дворі, і це зручно. Він не боїться вологи.

Думаю, ще один такий купити: ними легко організовувати місце в багажнику і легше пакувати машину.

Також ви можете побачити наші тарілки: раніше ми брали складні тарілки, зараз докупили залізні, бо їх тупо легше мити :) Також маємо кожен залізні горнятка.

kitchen_second

🪑 Стіл та стільці

Тепер про складний стіл і стільці. Стіл Pinguin, зелений стілець ЕпіцентрЕдішен (самий херовий, буду міняти), далі йде синій стілець Pinguin Guide Chair (хороший) і офігенне крісло Kelty Deluxe Lounge, яке мені подарували на роботі.

Є сенс купляти дорогі крісла, бо у мене були спочатку дешеві з Епіцентру, і вони розвалюються під моєю важкою сракою.

table_and_chairs

☀️ Тент

На столі ви також могли побачити чохол з тентом Travel Extreme: дуже класна штука.

Дуже важливо купляти тент із захистом від ультрафіолету — тоді він краще тримає сонячне проміння.

Але купуйте з опорами: так його простіше закріпити.

Зазвичай ми ним робимо більше затінку для намета, але інколи беремо на дикі пляжі, якщо ми туди на день їдемо.

tent

💡 Світло та електрика

Поговоримо про світло: вам треба якісний кабель на 25+ метрів(оранжевий на фото), щоб заживитись від загального стенду.

Далі декілька подовжувачів: вам треба підключити холодильник і заряджати гаджети.

Також обов'язково взяти декілька лампочок на акумуляторах.

Цього року я взяв гірлянду для кемпінгу від Quechua (на другому фото) — то вона класно освітлює намет і тримає вже 5-й день. Заряджається від юсб-с.

Також колись на блекаути я купив собі імбову лампу від Шнайдер Електрікс яка заряджається від сонячної панелі: таке рішення дуже додає автономності на дикому кемпі.

Також на фото бачите портативний монітор на 18: я працювати не можу без другого монітора, а у відпустці іноді треба підпрацьовувати.

elektro1

lights_second

lightings_with_battery

🚰 Вода

Ще один важливий аксесуар — це невеличка ємність з краником, щоб мити руки біля намету.

wash_hands

🏕️ Цивілізований та дикий кемп

Кемпи бувають цивілізовані і дикі. У цивілізованих кемпах у вас біля намета є вода й електрика, класні туалети/душі, анімація для дітей, ресторани — фактично це як хороший готель, але ви живете в наметі в лісочку й дихаєте чистим повітрям. Тоді ви підключаєте холодильник до електрики і живете комфортно.

А бувають дикі кемпінги взагалі без нічого: тоді вам треба брати з собою ще екофлоу якийсь і бажано з сонячною панелькою, щоб він заряджався.

На фото наше кемпування на озері Пісочне біля кордону з крахмалопітеками. В такому режимі з дітьми комфортно пару днів лише кемпувати.

shatsk

🛰️ Інтернет

Для відпочинку в цивілізованому кемпі вам буде достатньо фрішного інтернету, який там є, але якщо ви захочете працювати і у вас робота пов'язана з відеодзвінками, то краще купити собі Starlink ( в ідеалі його юзати і вдома, і у відпустці ).

Друг має Starlink Mini, тож ми трошки підпрацьовуємо з кемпу.

Ви спитаєте: чому не взяти місцеву сім-карту? Ми вибираємо кемпи в лісочках, тож там не дуже класний сигнал GSM.

starlink

🏄 SUP

Окремо хочу написати про Сап: це імба. Ми його купили минулого року і цього року докупили двостороннє весло. Дуже класна штука. Можна і дітей катати і самому релаксувати.

sup

🚙 Перевезення спорядження

Звичайно, оце все спорядження треба десь класти, і у вас будуть дві опції: або купляти великий шаробан типу Вольво ХС90/Audi Q7, або купляти бокс на дах.

Я взяв бокс і дуже тішусь: всі матрасики, карімати, тент, сап лежать в боксі наверху.

У мене є детальна статейка щодо вибору боксів https://saddembel.blog/thread/terra-drive-menabo-hapro-thule-rav4-jimny-c40ea25a-0c80-4bd6-b6c7-dfa790904fad

Також ми беремо з собою кріплення для веліків і три веліка, власне. Найкраще їх возити на варкопі: тоді у вас є місце під бокс на даху.

Ось посилання на треда по кріпленням для веліків: https://x.com/vladJavaScript/status/1903555621904851424

all_setup_bikes_box

✅ Висновки

Висновки: кемп — це не дешева річ. Вся ця споряга, якщо вона якісна, коштує купу бабла. Кемп — це стиль душі. Тому тут люди відпочивають на тачках за 100+ тисяч.

Ви маєте любити собі щось смажити на грилі, спати в наметі. Мені це дуже подобається.

В Хорватії майже ніколи не спекотно вночі — спати в наметі комфортно. Зате ти живеш пару тижнів в лісочку без кондюків — це особливо добре для здоров'я дитини.

Якщо ви ніколи не кемпували в Європі і хочете спробувати, то візьміть намет на прокат. Бо якщо ви все купите і вам не зайде кемпінг, то ви будете все продавати.

Я відпочивав з 3 до 20 років кожне літо в Криму в дикому кемпі і мене це заєбало, бо треба було носити воду, не було світла, митись в морі. Але дорогий кемп в Європі це геть інше — він суперкомфортний.

Спробуйте :)

final

🤝 Підтримка і закритий чат
Дякую, що читаєте мене :)
Якщо маєте питання по вибору авто, шин або просто хочете тусуватися в класному закритому авточаті автоспільноти Сумного Дембеля — підписуйтесь, і я додам вас у чатик:
🔹 Monobase: https://base.monobank.ua/F2zi6ajbMy6ukq
🔹 Patreon: https://www.patreon.com/c/saddembel
Для закритого чатику я також пишу окремі статті, ось декілька з останніх:

Lexus IS 250 XE20 2005-2013: божественна надійність чи просто стара машина?
Седан до 18к: Mazda 6 vs VW Passat NMS2 чи Аudi A4 B9?,
Містка машина за 8к на Харківщині: що це може бути?,
Audi A6 C8 vs Audi A5 B9 до 30к: чи є світло в кінці тонелю?,
Преміум кросовери 2020+ до 41 000$
Mini Countryman: перше покоління за 13-15 чи друге за 17-18?
Якщо ви не хочете в чатик, але ви хочете вибрати машину то у мене є послуга як разової консультації так і підтримки вас аж до моменту, поки ви не оберете собі авто. Деталі і ціни тут https://saddembel.blog/services
Вам інформація і допомога, мені підписка, а гроші все одно підуть на волонтерку.
P.S. Від недавно в нашому чатику є чатбот, який кожен день робить підсумок про що писали в чатику: людей стає багато то ж класно, що інформація підсумовується.
P.P.S. З усіх грошей, що заходить у блог, я сплачую податки.

Share this story

ПІДТРИМАЙ ПРОЄКТ

Якщо тобі сподобався цей пост, підтримай мою роботу!

Якщо ви оплатили і хочете потрапити в закритий чат де я відповідаю на любі автомобільні питання - напишіть мені в твітер https://x.com/vladJavaScript або на електронну пошту